WatchUSeek Watch Forums banner

Przystępny cenowo model, który naśladuje Omegę Railmaster lub Seamaster?

15K views 35 replies 21 participants last post by  caktaylor  
#1 ·
Czytając dziś rano kilka wątków o niedrogich zegarkach..... Zostałem przyciągnięty do wyglądu zegarków w stylu Railmaster/Seamaster. Dając pudełku z zegarkami dobre spojrzenie, ponieważ WIS jest bardziej zegarkiem wizytowym niż Diver lub Pilot. Skan mojej skrzynki wykazał rażący fakt. ŻADEN z moich zegarków wizytowych nie ma czarnej tarczy. To musi zostać naprawione.

Przed udaniem się na wieczorny odpoczynek zrobiłem szybkie poszukiwania mojej ulubionej marki, Orient, a Bambino V1 był punktem wyjścia. Ponieważ wy, użytkownicy forum, jesteście fantastyczni w sugerowaniu zegarków, które po podaniu listy funkcji mogą zasugerować, zaczynamy:
PS: Omega nie wchodzi w grę.

Czarna tarcza, srebrna koperta około 40 mm

Znaczniki lub kombinacja 3 6 9 12. Znaczniki MUSZĄ mieć ten kultowy cienki trójkątny kształt

Komplikacja daty

Wskazówki.... Lubię spiczasty styl strzałki Seamaster

Preferowane jest pewne lume, ale nie jest to problem, jeśli go nie ma. Wspomniany Bambino nie ma lume, a wskazówki nie są zakończone strzałką

Mechanizm automatyczny

Budżet <$300

Nie mogę się doczekać, aby zobaczyć, co tam jest, o czym nie wiem

#7 ·
Dzisiaj noszę ten San Martin SN0113-G, który jest blisko, ale nie do końca...
Image

To jest Phylida
Image

Która ma kopertę znacznie bliższą oryginałowi Omega; ale faktura tarczy jest tak subtelna, że w większości oświetleń nie istnieje.

Wiem, że mówiłeś czarny, ale mam niebieski Corgeut, a @Caledonia dostarczyła już świetne zdjęcia czarnej wersji...
Image

W idealnym świecie - jeśli Omega jest poza zasięgiem - to koperta Phylida z Corgeut byłaby najlepszą opcją!

#9 ·
Dzisiaj noszę ten San Martin SN0113-G, który jest blisko, ale nie do końca...
View attachment 17704192

To jest Phylida
View attachment 17704196
Która ma kopertę znacznie bliższą oryginałowi Omega; ale faktura tarczy jest tak subtelna, że w większości oświetlenia nie istnieje.

Wiem, że mówiłeś czarny, ale mam niebieski Corgeut i @Caledonia dostarczyła już wspaniałe zdjęcia czarnej wersji...
View attachment 17704201

W idealnym świecie - jeśli Omega jest poza zasięgiem - to koperta Phylida z Corgeut byłaby najlepszą opcją!
Strona internetowa Corgeut nie oferuje już powyższego zegarka. Piloci, nurkowie i fazy księżyca. To kolejna z tych marek, o których nigdy nie słyszałem, po prostu nie jestem wystarczająco zanurzony w kulturze, żeby wiedzieć

#11 ·
Ok, próbując być konstruktywnym: wygląd starego seamastera, przystępny cenowo zegarek, 'vintage diver' i spiczasta wskazówka (ale bez cienkich trójkątnych indeksów): Woolbrook Skindiver
Image

Czarna tarcza, auto, 3-6-9-12 i data. Można było go kupić poniżej 300 dolarów z drugiej ręki. Niektóre ogłoszenia w WUS Sales corner od czasu do czasu.

#15 ·
Niektóre klasyczne zegarki dla nurków mogą przybliżyć Cię do pożądanego wyglądu.

#24 ·
Kup Seiko SNX121 i wymień wskazówki.
Image

Obraz z Google

• Like
  • Helpful
Reactions: redSLED and mougino
#26 ·
Kup Seiko SNX121 i wymień wskazówki.
View attachment 17705968
zdjęcie z google

To interesujące podejście/pomysł... dzisiaj daję mojemu Seiko SRPJ8138 trochę czasu na nadgarstku. Zawsze zdumiony, jak wygodny w noszeniu i małe funkcje na nim, które przypominają mi, że był to dobry zakup dla mnie osobiście. Wiercone uszy, kopułkowe szkło, wygląd/odczucie retro.

#28 ·
Czytając kilka wątków tego ranka o niedrogich zegarkach.....Zostałem przyciągnięty do wyglądu zegarków w stylu Railmaster/Seamaster. Przyglądając się dobrze pudełku z zegarkami, ponieważ WIS to bardziej zegarek wizytowy niż Diver lub Pilot. Mój skan pudełka wykazał rażący fakt. ŻADEN z moich zegarków wizytowych nie ma czarnej tarczy. To musi zostać naprawione.

Przed udaniem się na wieczorny odpoczynek szybko przeszukałem moją ulubioną markę, Orient, a Bambino V1 było punktem wyjścia. Ponieważ wy, użytkownicy forum, jesteście fantastyczni w sugerowaniu zegarków, które po podaniu listy cech mogą zasugerować, zaczynamy:
PS: Omega nie wchodzi w grę.

Czarna tarcza, srebrna koperta około 40 mm

Znaczniki lub kombinacja 3 6 9 12. Znaczniki MUSZĄ mieć ten kultowy cienki trójkątny kształt

Komplikacja daty

Wskazówki....Lubię spiczasty styl strzałki Seamaster

Trochę lume jest preferowane, ale nie jest to warunek konieczny, jeśli go brakuje. Wspomniane Bambino nie ma lume, a wskazówki nie są w kształcie strzałek

Mechanizm automatyczny

Budżet <$300

Nie mogę się doczekać, aby zobaczyć, co jest na rynku, o czym nie wiem
Spójrz na zegarek zaprojektowany przez BERNY, który w większości pasuje do Twojego opisu i ma również kilka dodatków. https://www.aliexpress.us/item/3256...0o.store_pc_home.singleImageText_2005888768494.0&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt
Image

#31 ·
To kwarc, ale ten Timex ma w sobie dużo z Railmaster

Image