WatchUSeek Watch Forums banner

Café Calibré

165K views 1K replies 49 participants last post by  MHe225 
#1 ·
In navolging van het algemene Cafe-forum leek het me geen slecht idee om hier ook een Off-topic thread te maken waar we alles (nouja, bijna alles) kwijt kunnen wat we maar willen. Een reisje gemaakt? Paar leuke foto's om te delen? Nieuwe auto? Leuke film gezien? Of toch gewoon wat zijdelings horloge-gerelateerde opmerkingen/vragen.
Hier kun je het plaatsen als je dat wil!

Ik wil aftrappen met een vraag aan Joost, ik zag net je posting in het sales forum, watskeburt?? Aan het sparen voor een Rolex ofzo? :) Jammer hoor, staan een paar hele mooie horloges tussen!

Moet zelf vandaag sinterklaaskadootjes gaan zoeken, maar zit vastgeroest aan mijn bureaustoel omdat het hier binnen zo lekker warm is :-d Heb inmiddels al iets via eBay besteld, nu maar hopen dat het voor komend weekend binnen is, anders moet ik het alsnog dubbel kopen in een (veel duurdere) winkel in NL.

Cheers,
Uw Barman ;-)
 
#2 ·
lol ... zo te lezen ken je mij nog niet ;-)
nee voor mij geen rolexxen meer , heb ik gehad en merkte dat ik daar niet meer of minder plezier mee had dan bijv een leuke g-shock.
(ik heb btw al vrij veel gehad 15 verschillende breitlings, stuk of 20 omega 4 rolexxen , ik weet niet meer hoeveel seiko's ... bell&ross ,diverse sinn's, piaget , Glashutte original, nomos ...etc etc )
en het blijft altijd wel wisselen ... ik koop wat ik leuk vind en als het te lang stil ligt mag het vaak ook weer weg.
ik ga ook niet voor de massa, al loopt het toch nog wel op ... en sommige zullen niet te koop komen en andere maakt het me niet uit of ze weg gaan of niet.
 
#3 ·
Ah oke, ik merk trouwens zelf ook dat ik tegenwoordig zeker 9 van de 10 dagen een G-Shock omheb en mijn wat duurdere horloges (ook een paar Breitlings, Omega, Tag Heuer) al maandenlang niet meer gebruikt zijn. Ben nog niet zo ver dat ik ze ga verkopen maar sluit niets uit.

Jij was heel lekker op weg met je 6900-verzameling, ga je je nu richten op een ander model G-Shock?
 
#8 ·
op DZVL hebben ze ook af en toe een limited ...dit is wel pas de 1e die ik heb besteld , ze moeten je natuurlijk ook wel toevallig aanspreken.
je hebt wel vaker inkoop acties , heb ik zelf ook nog wel eens georganiseerd (was toen voor de Nomos zonnewijzer , een hanger .... later is het pas door nomos in de collectie op genomen)
maar elk horloge kan natuurlijk aangedragen worden voor een inkoop actie ... en dan onderhandelen over grote afname ;-)
 
#11 · (Edited)
Lester Burnham said:
Wow, ben echt benieuwd naar de eerste live-foto's van de BIT!
Heb zelf trouwens ook maar eens een accountje aangemaakt, ik lijk dit soort dingetjes altijd mis te lopen, moet mijn kansen wat spreiden ;-)
In goed Nederlands: same here.

Ik lees heel wat af op de fora maar lijk altijd achter het net te vissen met deze beperkte oplages :-| Daarna is het dan wachten tot ze langs komen en hopen op een redelijke prijs, wat meestal niet het geval is.
Ik geloof niet dat jullie het MkII forum frequenteren: al het drama rond de Kingston is op zich al een bezoekje waard :-x Ook 'n BO / LE horloge dat ik te laat ontdekt heb. Bij gevolg heb ik mij niet tegen het ontwerp aan kunnen bemoeien en heb ik ook de zogenaamde Plank Owners serie gemist (100 klokjes). Op zich een beste deal: 'n compleet horloge met keus in wijzers, lume, wijzerplaat en bezel, wel of geen datum, plus 'n tweede kast, wijzerplaat, wijzers, glas en bracelet. En dat alles voor de prijs van $700
Ook de tweede fase Pre-Order van 100 reguliere horloges voor $700 per stuk met de optie om de "reserve onderdelen" voor $200 te kopen, heb ik gemist. Het is mij wel gelukt om een van de 100 general orders te bemachtigen voor de som van $875 ..... Minder voor meer $$

Ik repte over het drama en sommige "Plank Owners" bieden hun horloge (dat ze nog niet hebben) te koop aan voor $1,500 (eentje vraagt zelfs $1,600) En dat illustreert meteen een van de problemen: veel BO / LE horloges komen in eerste instantie niet bij liefhebbers terecht, maar bij mensen die er een snel slaatje uit hopen te slaan <| Dit heeft de gemoederen aardig verhit en de moderator heeft moeten ingrijpen. draden afgesloten, posts verwijderd en "officiele" waarschuwingen gegeven met het verzoek de taal te kuisen. Sindsdien is er niet veel (meer) gaande in het MkII hoekje.

Ook reguliere modellen ontdek ik vaak te laat en dan is de "gebruikte markt" de enige optie (denk aan IWC Mark XV, Omega Railmaster 42 mm, .....)

Pepernoten fabriek is inderdaad een goede omschrijving. Heb deze eerder gezien, 'n nichtje stuurde deze vorig jaar. Ik vind Sinterklaas een leuk feest / gebruik dat helaas hier in de VS niet gevierd wordt. En dus mis ik ook speculaas in al z'n varianten, met name de gevulde.

Ik dacht dat ik al veel poste, maar 15,000 posts in 5 jaar ...... Als ik dan de hoeveelheid tekst van sommige zie -niet van die +1 flauwekul, of alleen maar 'n smiley- dan moet jij wel blauwe vingers hebben, Sjors.
 
#12 ·
Ai ai, zonder dat ik het in de gaten had is de hoeveelheid 'incomings' toch wel de pan uit aan het rijzen.. Vandaag weer twee horloges via het WUS sales forum gekocht en redelijk onverwachts is een bod van me op een 'buy it now' eBay-veiling geaccepteerd. Inclusief nog wat andere dingen die ik onderweg had wil dat nu zeggen dat ik op 6 horloges aan het wachten ben :-s

Allen G-Shocks trouwens, waaronder een aantal NOS gevalletjes
 
#13 ·
de pepernoten is idd geinig , kwam hem toevallig tussen mijn gifjes tegen en vond het nu wel toepasselijk ;-)
en heren van harte met de vele post hier :-!

@MHe225: dat met de limited's zal altijd wel zo blijven , merkte het bij een andere hobby van ij ook al ..(alles altijd heel snel uitverkocht en dan maar weer zoeken op ebay)
maar dat is nu met de casio's eigenlijk niet anders :-(
opzich was het aantal bij mijn nieuwe limited niet het probleem ... elk beetje actief lid heeft ervan geweten en de kans gehad hem te bestellen ;-)
bij deze m'n eerste foto (gemaakt bij lamp-licht)

en een movas gmt die ik heb gewonnen :-!
(foto van het net)
 
#14 ·
Vandaag naar de Zoom Experience geweest in de Jaarbeurs, was vermakelijk maar niet echt heel boeiend. Weet ook niet of ik er een volgende keer weer heen zou gaan a 10 euro. Valt ook erg op dat in het internet tijdperk er helemaal geen 'koopjes' meer te regelen zijn op zulke beursen. Alles is een flink stuk goedkoper dan de recommended retail price, maar dat zegt dus niks als alle winkels online dezelfde korting geven...
 
#17 ·


Wat een fraai ding zeg, nog nooit van gehoord trouwens.
 
#31 ·
Zal ik er eens bij komen zitten dan? :)

Net weer druk in de weer geweest met m'n lichttent, helaas was de accu van mijn camera al redelijk snel leeg, zodat ik straks een tweede sessie moet inplannen om alles af te maken. Ik had de Sint nog wel zo verzocht om een reserve-accu voor me mee te nemen, maar dat is niet gelukt jammer genoeg b-)

Om het onderwerp een beetje richting bier te schuiven, ik ben al enige tijd op zoek naar handelaren of particulieren die nog een voorraadje Rodenbach Alexander hebben staan (1 flesje is genoeg trouwens) iemand een idee waar ik het eens zou kunnen proberen? Op eBay kwam laatst wel een handelaar met een flesje langs, maar de buy it now prijs van 300 dollar vond ik een beetje too much :-d
 
#35 ·
Zal ik er eens bij komen zitten dan? :)

Net weer druk in de weer geweest met m'n lichttent, helaas was de accu van mijn camera al redelijk snel leeg, zodat ik straks een tweede sessie moet inplannen om alles af te maken. Ik had de Sint nog wel zo verzocht om een reserve-accu voor me mee te nemen, maar dat is niet gelukt jammer genoeg b-)
Had je hier al eens gekeken naar een extra accu?
DealExtreme
Ik heb hier een hoop spullen gekocht, en ben nog nooit teleurgesteld.

Groeten,

Martin
 
#32 ·
Uhm, Is Rodenbach Alexander echt niet meer te krijgen dan (hoorde zo'n gerucht). Ik heb pas voor Eva een paar flesjes Duchesse de Bourgoge meegenomen. Zou kwa smaak in de buurt moeten komen, alhoewel die Alexander waarschijnlijk nog een tikkeltje zuurder is. Ik krijg er meteen goesting van, dus ik ga eens gaan kijken of ik achter nog eeen Rochefortje heb staan ;-) Daar lig ook nog wel een 75cl fles Boon Framboise , maar die is voor in de zomer. Mocht je in de zomer toevallig eens in de buurt zijn en we hebben wat tijd, moet je een keer meekomen naar de Emelisse Brouwerij. Die hebben erg goed bier!

Groetjes,

Sjors

P.S. Even zonder SJORS font, anders lijkt het wel of ik schreeuw in het café;-)
 
#33 ·
Hoi SJORS ;-)

Ik heb aardig wat zitten googelen de laatste tijd, ik heb wel een restaurant gevonden (in de US) die het nog schenkt, maar veel verder ben ik niet gekomen. Momenteel staat er welgeteld 1 flesje op eBay, en daar wordt dus grof geld voor gevraagd, bovendien verzenden ze niet eens buiten de US dus ben ik daar sowieso kansloos. Ik weet dat het inmiddels 10 jaar niet meer wordt geproduceerd, en dat de laatste voorraadjes (ook bij specialisten) toch eigenlijk zo ongeveer overal wel op zijn. Thanks voor de tip over Duchesse! Ik zal er eens naar kijken! Alhoewel ik het wel het leukst zou vinden om de Alexander tegen te komen. Het zou een cadeautje voor mijn vader zijn, die er 'vroeger' altijd bij zwoor en nu nog steeds verzucht dat niets anders in de buurt komt. Ik weet dat hij wat andere dingen heeft geprobeerd door de jaren heen, maar tot nu toe niets heeft kunnen vinden wat de proef doorstaat :)

Ik hoop zo rond de zomer misschien nog eens een keertje langs te gaan in Vlissingen om een en ander te presenteren of om nog eens te kijken of het een beetje lukt met de implementatie van mijn plan. Zal tegen die tijd nog wel eens een PM'metje doen :-!

Groetjes!
Mart
 
#34 · (Edited)
Geen tijd voor het cafe, geen gelegenheid om te bieren. Vandaag even 'n rondje om: ik heb af & toe, hier & daar laten doorschemeren dat ik een motormuis ben en 2 Ducati's heb. De nieuwste van dit tweetal, m'n '06 Sport1000 heeft een probleem. Vooralsnog lijkt dit probleem zich tot de VS te beperken en alhoewel de geleerden het er niet helemaal over eens zijn, wordt de ethanol in de benzine als de kwade genius gezien. De Sport1000 en nog een paar modellen hebben kunststof (plastic) benzinetanks en na verloop van tijd (inwerking van de ethanol en andere additieven) gaan deze tanks vervormen, groeien, krijgen blaren, bubbels, etc. Inmiddels was mijn tweede tank dusdanig vervormd dat hij uit de brackets (goed Nederlands ;-)) is gegroeid en in feite los op de motor ligt: niet zo fijn en eigenlijk gevaarlijk. Vandaag kon ik bij mijn dealer (in Dallas) langs om een nieuwe tank te laten monteren. Ik vertrok vanochtend om 6:20 en was om 15:50 weer thuis met 488 mijl / 780 km extra op de klok. En als je op 'n kaart kijkt hoe klein het stukje Houston - Dallas is, dan realiseer je je weer hoe achterlijk groot de staat Texas is.

Nog 'n cafe-verhaal: ik ben een non-alcoholicus (geheelonthouder klinkt zo droog :-d) maar ben vaak met vrienden geweest stappen. Bij kroegen in de Jordaan is de bestelling 4 pils en 1 chocomel een garantie voor hilarische commentaren en opmerkingen :-d
Naar ik begrepen heb is het doorsnee bier in de VS niet best (naar Nederlandse maatstaven) en ik kan hetzelfde over de chocomel melden. Mijn favoriet was "de enige echte" (Nutricia) maar ik heb begrepen dat dit merk ook in andere handen is. Hopelijk is de smaak hetzelfde gebleven.

Prettige zondag, mannen (we hebben nog geen vrouwen in deze hoek, toch? Moet verandering in komen)

Ron

PS - misschien heb ik nu ook verklaard waarom ik de Bevel drive -Konings-as aandrijving in goed Nederlands- van een oude(re) Ducati als avatar gebruik
 
#36 · (Edited)
Geen tijd voor het cafe, geen gelegenheid om te bieren. Vandaag even 'n rondje om: ik heb af & toe, hier & daar laten doorschemeren dat ik een motormuis ben en 2 Ducati's heb. De nieuwste van dit tweetal, m'n '06 Sport1000 heeft een probleem. Vooralsnog lijkt dit probleem zich tot de VS te beperken en alhoewel de geleerden het er niet helemaal over eens zijn, wordt de ethanol in de benzine als de kwade genius gezien. De Sport1000 en nog een paar modellen hebben kunststof (plastic) benzinetanks en na verloop van tijd (inwerking van de ethanol en andere additieven) gaan deze tanks vervormen, groeien, krijgen blaren, bubbels, etc. Inmiddels was mijn tweede tank dusdanig vervormd dat hij uit de brackets (goed Nederlands ;-)) is gegroeid en in feite los op de motor ligt: niet zo fijn en eigenlijk gevaarlijk. Vandaag kon ik bij mijn dealer (in Dallas) langs om een nieuwe tank te laten monteren. Ik vertrok vanochtend om 6:20 en was om 15:50 weer thuis met 488 mijl / 780 km extra op de klok. En als je op 'n kaart kijkt hoe klein het stukje Houston - Dallas is, dan realiseer je je weer hoe achterlijk groot de staat Texas is.

Nog 'n cafe-verhaal: ik ben een non-alcoholicus (geheelonthouder klinkt zo droog :-d) maar ben vaak met vrienden geweest stappen. Bij kroegen in de Jordaan is de bestelling 4 pils en 1 chocomel een garantie voor hilarische commentaren en opmerkingen :-d
Naar ik begrepen heb is het doorsnee bier in de VS niet best (naar Nederlandse maatstaven) en ik kan hetzelfde over de chocomel melden. Mijn favoriet was "de enige echte" (Nutricia) maar ik heb begrepen dat dit merk ook in andere handen is. Hopelijk is de smaak hetzelfde gebleven.

Prettige zondag, mannen (we hebben nog geen vrouwen in deze hoek, toch? Moet verandering in komen)

Ron

PS - misschien heb ik nu ook verklaard waarom ik de Bevel drive -Konings-as aandrijving in goed Nederlands- van een oude(re) Ducati als avatar gebruik
Hoi Ron, ik vind het ergens ook wel wat hebben, die grote afstanden in de VS. Heb al jarenlang een soort van droom om op een gegeven moment (richting pensioen) te emigreren en voor een appel en een ei (naar Nederlandse maatstaven) een ranch met lap grond in Texas te kopen. En dan heerlijk met een 50 jaar oude pickup en cowboyhoed op te gaan rondrijden de hele dag :-d Maar misschien ben ik gewoon te romantisch ingesteld en is het een ellendige zandbak met grote insecten, daar kom ik dan wel achter ;-)

Oei, de combinatie van chocomel en bier doet bij mij ook wat herinneringen opkomen. Het begon met een grapje of bacho (Bacardi Chocomel) net zo lekker zijn als een Baco en het eindigde uiteindelijk aan het eind van de nacht in een gigantisch longrinkglas waar een mix van Chocomel, Fristi, sinasappelsap, appelsap, cola, sinas, ijstee en een heleboel bier inzat. Uiteraard durfde niemand dit achterover te slaan. Alhoewel, niemand?? Laat ik zo zeggen dat de inhoud de volgende morgen op mijn matras lag :)

Ik kan ook netjes omgaan met Chocomel trouwens, heb er vandaag al twee keer een mok vol mee uit de magnetron gehaald. Lekker!

Had je hier al eens gekeken naar een extra accu?
DealExtreme
Ik heb hier een hoop spullen gekocht, en ben nog nooit teleurgesteld.

Groeten,

Martin
Hoi Martin, ik ben al een redelijk vaste klant van DealExtreme :) Heb er door de jaren heen zo ongeveer alles gekocht, van een aantal lasers (leuk speelgoed) tot een lightbox en van een tiental 50mm horloges (voor doorverkoop aan collega's) tot butaan aanstekers.
De batterij die ik zoek hebben ze er helaas niet, ik heb net wel, getriggerd door jouw posting, een replica-batterij besteld via eBay. Nieuw bij Dixons betaal ik er twee of drie tientjes voor, nu €2,61 inclusief verzending ;-)

Dadelijk Chinees halen, heb er zin in, bakken nasi en bami, grote loempia, ultra-malse sate's. Laat maar komen!

Groetjes!
Mart
 
#41 ·
Geweldige dag gehad weer. Eerst doet de router moeilijk, dan valt m'n laptop uit. Daarna onderweg naar Tilburg wat vreemde vibraties en geluiden gehoord vanuit het vooronder van mijn auto. Vervolgens gaat in Tilburg m'n draadloze computermuis kapot. Op de terugweg naar huis blijven de problemen zich voordoen, worden ze erger en komt er op een gegeven moment zelfs rook aan te pas. Oftewel:



Daarna kom ik thuis en ligt er een briefje van de douane dat ik weer eens 50 euro mag bijlappen voor een simpele G-Shock.

Het was een mooie verjaardag...
 
#42 ·
Hoi Mart,

Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Nog een geluk dat je niet op een vrijdag jarig bent :) Ik hoop dat alles nu weer normaal functioneerd. €50.- douane kosten voor een G-Shock? Dat gaat nogal. Dat zal dan toch wel een bijzonder modelletje zijn.

Groetjes,

Sjors
 
#43 ·
Hoi Mart,

Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Nog een geluk dat je niet op een vrijdag jarig bent :) Ik hoop dat alles nu weer normaal functioneerd. €50.- douane kosten voor een G-Shock? Dat gaat nogal. Dat zal dan toch wel een bijzonder modelletje zijn.

Groetjes,

Sjors
Bedankt!

Tja, om eerlijk te zijn weet ik niet eens wat het is, er is wel meer onderweg :)

Net bij de dealer geweest. De Wegenwacht-monteur dacht dat het een simpele reparatie zou zijn maar de garage dacht daar anders over... En ik kan je melden dat €550 verdraaid veel is voor een studentje die al geen spaarrekening meer had <|

Zit dus te smachten naar mijn 13e maand, dit keer worden er geen horloges van gekocht, dat is zeker.

Ik heb het even nagekeken, ik word 27 op een vrijdag ;-) Eventueel word ik bovendien 100 op een vrijdag zie ik :-d

Groetjes,
Mart
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top