WatchUSeek Watch Forums banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Premium Member
Joined
·
20,641 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
75E9A555-2BAF-4E30-AE4F-A5CC76704495.jpg

Het is (gelukkig) geen geheim meer dat de Nederlandse onafhankelijke horlogemakers en merken het internationaal goed doen. En daar mogen we beretrots op zijn! Na de
GPHG prijs voor de Grönefeld Parallax Tourbillon viel
afgelopen dinsdag 25 november de CVDK Real Moon Joure in de prijzen.

Het technisch en esthetisch bijzondere horloge werd in Londen door een internationale jury uitgeroepen tot Europees horloge van het jaar 2014. Het gecompliceerde meesterwerk won de prijs in de "Category Men’s watches £10,000 – £25,000" en liet de andere genomineerden ver achter zich.

Het gecompliceerde uurwerk bevat een zeer bijzondere wijzerplaat van Aventurine glass als een fonkelende sterrenhemel. In deze wijzerplaat zit op de 6-uurs positie een roterende 3D maan die de werkelijke maanfase weergeeft. De maan draait in 29,530588853 dagen rond de aarde. De in eigen atelier met de hand vervaardigde 3D miniatuur maan geeft die maanstand zo precies aan, dat de afwijking slechts 1 dag per 11.000 jaar bedraagt (!). Het is daarmee de meest accurate 3D maanfase ter wereld die ooit in een mechanisch uurwerk is opgenomen.

PR CVDK Real Moon Jour#5E84.jpg

Achtergrond
Christiaan van der Klaauw, eervol lid van de prestigieuze AHCI, richtte het horloge atelier Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches op in 1974. Het is het enige atelier ter wereld dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van exclusieve, handgemaakte astronomische horloges.

Iconische horloges uit de CVDK collectie
Het CVDK Planetarium: Het horloge met het kleinste mechanische Planetarium ter wereld.
De CVDK Real Moon Joure: Het horloge met een mechanische 3D maanfase, de meest accurate 3D maanfase ter wereld. Winnaar ‘European Watch of the Year' Award (men’s watches) in 2014 in London.
De CVDK Real Moon 1980: Een van de meest gecompliceerde horloges uit de collectie met meerdere astronomische complicaties waaronder een 3D maanfase, de declinatie van de zon en een eclipswijzer; deze geeft de zon- en maansverduistering aan. Winnaar 'European Watch of the Year' Award (readers award) in 2012 in London.
De CVDK Retro Moon: Het horloge bevat een retrograde maanfase. Winnaar 'Watch of the Year' Award (innovation award) in 2011.
Samenwerking met het legendarische juwelenhuis Van Cleef & Arpels (2014): Een speciaal ontworpen Planetarium module genaamd 'Midnight Planétarium Poetic Complication' - ontwikkeld door Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches exclusief voor Van Cleef & Arpels.

Voor meer informatie:
www.klaauw.com
 

·
Registered
Joined
·
561 Posts
Terecht, Christiaan Van Der Klaauw maakt ongelooflijk mooie horloges.
Het is een droom om zoiets in het echt te zien of in mijn handen te houden.
Respect voor het ongelooflijke vakmanschap.
 

·
Registered
Joined
·
4,796 Posts
Vind het sowieso erg gaaf om te zien wat hij allemaal presteert. Enkele horloges spreken me echt aan, maar vind het ergens meer kunst stukjes dan horloges om te dragen. Dit niet qua prijs, maar puur voor het ontwerp.

Van dit model spreekt met name de blauwe versie me erg aan op het grote uithangbord met 40Y na. :)

 

·
Moderator
Joined
·
6,158 Posts
Ik moet ook zeggen dat ik deze erg mooi vind. De winnende wijzerplaat is wat druk, maar de hele serie is prachtig!
 

·
Registered
Joined
·
5,261 Posts
Oei, oei, oei, wat mooi. Voor mij blijft het bij kwijlen en naar plaatjes staren, maar hoop ooit deze horloges in het echt te zien.

Ik voel mijzelf zeer bevoorrecht 'n CvdK in mijn collectie te hebben. Noem de Ariadne 'n "instap model" doch dat neemt niets weg van de charme en schoonheid van dat horloge. De Real Moon Joure serie is gewoon de overtreffende trap van de Ariadne's.

Terechte erkenning voor meneer van der Klaauw |>
 

·
Registered
Joined
·
5,261 Posts
Bidle said:
Dergelijke merken kennen wat mij betreft geen instapmodellen. :) ;-)
Ben ik helemaal met je eens, Bidle, maar wilde snobs wind uit de zeilen nemen (hoewel wij geen snobs in ons hoekje hebben).

D'r zijn mensen die de Ariadne van CvdK, de Portuguese Chrono van IWC, etc. maar instapmodelletjes vinden, amper de naam waardig, wel-willen-maar-niet-kunnen, etc. omdat deze horloges geen eigen (CvdK, IWC) uurwerken hebben, doch bewerkte en gemodificeerde ETA's - Valjoux 7750 in deze gevallen. Het moge duidelijk zijn dat ik niet in hun kamp ben.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top