WatchUSeek Watch Forums banner

Porozmawiamy o nowym wyświetlaczu MIP GMW-BZ5000 square?

28K views 264 replies 46 participants last post by  doppleganger  
#1 ·

Cieszę się, że wyświetlacz MIP pojawi się w naszym ukochanym kwadratowym kształcie. Będzie interesujące zobaczyć więcej szczegółów dotyczących konstrukcji koperty, ponieważ różni się ona znacznie od obecnych GMW-B5000. Czy to wciąż prawdziwy pełny metal, czy raczej coś w stylu G-Steel? Czy bransoleta będzie lepsza lub będzie miała lepszą artykulację? Czy obecny pasek żywiczny GMW-B5000 pasuje do tych nowych?

Zdjęcia z geegshock na Instagramie :: https://www.instagram.com/geesgshock/

Image

Image

#2 ·
Widziałem to na poście Gee'ego na IG. Uwielbiam je. ALE... brak srebra z pozytywnym wyświetlaczem lub czarnego z pozytywnym wyświetlaczem to pomyłka. Nie jestem przeciwny złotu, bardzo mi się podoba. Poza tym nie miałem modelu MIP, więc staram się zachować otwarty umysł, że negatywny MIP wcale nie jest złą rzeczą.

Albo....... z MIP jest możliwe przełączanie między pozytywnym i negatywnym.

Jeśli chodzi o konstrukcję, chciałbym zobaczyć karbonową obudowę z metalową ramką, jak w niektórych G-Steels. Dwukolorowa i dwumateriałowa konstrukcja zmniejsza wagę i sprawia, że wyglądają na smuklejsze. Albo jeśli są one wszystkie metalowe, moduł MIP może pozwolić na nieco smuklejszą obudowę. Uwielbiam moje GMW-B5000s, ale są ciężkie i dość grube.

Ta strona (https://www.notebookcheck.net/Brand...io-G-Shock-GMW-BZ5000-leak-reveals-case-redesign-and-MiP-display.1024736.0.html) mówi, że wszystkie są ze stali nierdzewnej: "Każdy z powyższych zachowuje znaną konstrukcję ze stali nierdzewnej, ale posiada przeprojektowaną obudowę z bocznymi modułami, które wydają się być zdejmowane lub przynajmniej nowo skonstruowane." O ile nie mają poufnych informacji, których G-Central nie ma, prawdopodobnie za wcześnie, aby to definitywnie stwierdzić.

#5 ·
Widziałem je na poście IG Gee. Uwielbiam je. ALE... brak srebra z pozytywnym wyświetlaczem lub czarnego z pozytywnym wyświetlaczem to pomyłka. Nie jestem przeciwny złotu, naprawdę mi się podoba. Ponadto nie posiadałem modelu MIP, więc staram się zachować otwarty umysł, że negatywny MIP wcale nie jest złą rzeczą.

Albo....... z MIP możliwe jest przełączanie między pozytywnym i negatywnym.
Nie posiadałem MIP, ale widziałem je osobiście, a negatyw jest równie czytelny jak pozytyw, to naprawdę zupełnie co innego niż zwykłe wyświetlacze LCD, które zawsze miały kwadraty. I wierzę, że niektóre Garminy z wyświetlaczami MIP pozwalają na przełączanie między pozytywnym i negatywnym, ale nie wszystkie.

Nie martw się o wybór kolorów, znamy G-Shock, więcej nadejdzie!

#3 ·
Znalazłem rosyjską stronę, na której grafika mówi, że wszystko jest ze stali.

Nagłówek po angielsku brzmi: "Casio wyda jednolity metalowy zegarek G-SHOCK GMW-BZ5000 z modułową obudową".

Image

#9 ·
@Mothdust zmienił swój negatywny MIP na pozytywny na staromodny sposób, bawiąc się polaryzatorem.

Szczerze mówiąc, jestem na to zbyt leniwy, ale chcę pozytywnego MIP tak bardzo, że wezmę złoto. Negatywne MIP są z pewnością czytelne, o wiele (o wiele) bardziej niż negatywny wyświetlacz LCD, ale nie są końcowym celem czytelności, jak mówią niektórzy. Pozytywne mogą być.

#16 ·
ciągle nie rozumiem, dlaczego Casio nie może zrobić podwójnego wyświetlacza mip...
iirc garmin to robi, oferując opcję zarówno pozytywnych, jak i negatywnych tarcz z ich wyświetlaczami mip...
Ponieważ wiedzą, że wielu fanbojów wyda pieniądze na pozytywne i negatywne warianty tych samych modeli.

#15 ·
Negatywne wyświetlacze mip to jedyne, które mogę tolerować na dłuższą metę. Zmieniłem wszystkie inne, które mam, na pozytywne. Minusem jest to, że jak dotąd wyświetlacze casio mip są powolne. Nie jestem pewien, dlaczego Casio to robi, Garmin jest o wiele szybszy ze swoimi wyświetlaczami mip. Jak dotąd we wszystkich zegarkach mip, które mam, występuje zauważalne opóźnienie po naciśnięciu przycisku i reakcji zegarka. Zwykłe wyświetlacze LCD są natychmiastowe.

#17 ·

Cieszę się, że widzę wyświetlacz MIP w naszym ukochanym kwadratowym kształcie. Będzie interesujące zobaczyć więcej szczegółów dotyczących konstrukcji obudowy, ponieważ różni się ona znacznie od obecnych GMW-B5000. Czy to wciąż prawdziwy pełny metal, czy coś w rodzaju G-Steel? Czy bransoleta będzie lepsza lub będzie miała lepszą artykulację? Czy obecny pasek żywiczny GMW-B5000 pasuje do tych nowych?

Czarny ze złotymi akcentami jest moim zdaniem całkiem gorący.

Zdjęcia z geegshock na Instagramie :: https://www.instagram.com/geesgshock/

Image

Image
Hmm, cztery przyciski. Chcę poznać wymiary modułu, żeby zobaczyć, czy mógłbym go potencjalnie upchnąć w czymś innym niż wankpanzer...

#31 · (Edited)
Woooooooooo....Casio zaakceptowało moje wyzwanie i udało się.....mówiłem wam wszystkim, że to się może udać.....jak mówiłem, 55 lat temu wysłaliśmy człowieka na księżyc, w końcu dostaniemy nasz kwadratowy MIP jeszcze w tym roku.......nie mogę się doczekać, żeby mieć jeden na nadgarstku.....wkrótce moi drodzy wierni WUS....Wkrótce.....:cool: (y)

#38 ·
Again we can't just have a brushed metal version with a positive display, sigh.
Zgadzam się. Jeśli obudowa będzie chromowana na wysoki połysk, to zrujnuje to dla mnie.

#43 ·
Moim zdaniem... dw-h5600 to nie ten kwadrat MIP, którego chciały masy... to było słabe, leniwe, niedbałe wykonanie ze strony Casio... proste i jasne... wszystko, czego chcemy, to kwadrat MIP zasilany energią słoneczną lub baterią... nie musi nawet zawierać Multiband 6 ani możliwości BT... teraz doprowadźmy tego szczeniaka do mety... (y) :cool:

#82 ·
IMHO....dw-h5600 nie jest kwadratem MIP, którego chciały masy....to było słabe, leniwe, niechlujne wykonanie Casio....proste i oczywiste.....wszystko, czego chcemy, to kwadrat MIP zasilany energią słoneczną lub baterią....nawet nie musi zawierać Multiband 6 ani możliwości BT......doprowadźmy tego szczeniaka do mety..... (y) :cool:

View attachment 19117677

"słabe, leniwe, niechlujne" na tym poprzestajesz? Z pewnością mógłbyś wymyślić jeszcze więcej nieistotnej przesady niż to 😂
zasadniczo stworzyli zupełnie nowy model, upychając gbdh2 wraz z hrm w mniejszej kwadratowej obudowie, w jakim świecie byłoby to słabe, leniwe lub niechlujne? spełnia twoje życzenia wymienione tutaj i wykracza daleko poza nie, przy znacznie niższych kosztach.

nie ma też "wszystkiego, czego chcemy", wszystko -co- ty chcesz. kiedy pojawiły się mniejsze modele mip (kilka, które spełniają wszystkie twoje wymagania), niektórzy chcieli mips w tradycyjnej obudowie i ramkach (niektórzy nawet do tego roku mówili, że casio nie zamierza umieszczać mips w niczym innym niż modele "sportowe"), ale wielu purystów, którzy myśleli, że 500D jest wszystkim, co najlepsze, uważało, że zamiana modułu LCD to świętokradztwo. ponadto ci sami ludzie woleliby umrzeć niż mieć bt lub brak mb6/solar.

#45 ·