Przed czy za zapięciem?
W moich zegarkach lewa część jest zwykle dłuższa, gdy występuje asymetria.Przed czy za zapięciem?
Zgadzam się......;-)W moich zegarkach lewa część jest zwykle dłuższą, gdy występuje asymetria.
Mam zegarek, który otwiera się w obie strony, więc obie strony składają się do środka i muszę dodać 1 ogniwo, po której stronie powinienem je umieścić 12 lub 6?To, co odkryłem, że działa na moim nadgarstku, to usunięcie i przesunięcie ogniw (w razie potrzeby) po obu stronach zapięcia, tak aby, gdy zegarek leży na tarczy, a bransoleta jest uniesiona, odpięta, składana część, która mocuje się do samego zapięcia, była mniej więcej równoległa do tarczy zegarka. Powoduje to, że zapięcie jest wyśrodkowane na bransolecie po zamknięciu. Następnie wystarczy użyć otworów do mikroregulacji w zapięciu, aby precyzyjnie dopasować dopasowanie.
Zamieszczę zdjęcie, gdy wrócę do domu, aby lepiej zilustrować, o czym mówię. Jest to prawdopodobnie w najlepszym razie zasada, ponieważ każdy ma inne upodobania i potrzeby. Ale znacznie ułatwia to regulację bransolet, gdy wizualizuje się wynik końcowy, zamiast musieć grzebać metodą prób i błędów.
+1. Wszystkie moje bransoletki mają dwa ogniwa mniej po stronie 6:00 (lub 18:00, jeśli wolisz).Zgadzam się z metodą Archera - zwykle wolę mieć nieco mniej ogniw po stronie 6:00.
LMAO! Wydaje się, że ostatnio zdarza się to dość często. Myślę, że winowajcami są "sugerowane" tematy na dole stron forum. Wiele z nich pokazuje wątki sięgające czasem 15+ lat wstecz [emoji848]Na szczęście ten wątek został wskrzeszony, czekałem 11 lat na więcej opinii! [emoji23]
Przełożenie ogniwa na drugą stronę zapięcia, gdy masz nieparzystą liczbę ogniw, może często zmienić sposób dopasowania zegarka. Może to nie dotyczyć wszystkich, ale w moim przypadku tak, więc tak, może mieć znaczenie, z której strony zdejmiesz dodatkowe ogniwo. Zdrowy rozsądek jest dobry, ale próby i błędy są lepsze.To jest rodzaj pytania, które wymaga dużej ilości zdrowego rozsądku. Jeśli usuwasz 'parzystą' liczbę ogniw, zrób to równomiernie z obu stron. Jeśli liczba jest nieparzysta, tak naprawdę nie ma znaczenia, z której strony zdejmiesz dodatkowe nieparzyste ogniwo...
Proszę zdefiniować boki względem tarczy zegarka (godzina 12 lub 6).Moje Hamiltony mają 6 ogniw po jednej stronie, 5 po drugiej, a zapięcie jest idealnie wyśrodkowane na spodniej stronie mojego nadgarstka. Zegarek leży idealnie i jest idealnie wyśrodkowany na moim nadgarstku i nie przesuwa się w żadnym kierunku, a pod pasek można wsunąć mały palec.