WatchUSeek Watch Forums banner

Mikrobrandy używające mechanizmów kwarcowych

12K views 40 replies 29 participants last post by  redSLED  
#1 ·
Ostatnio mam fazę na kwarc, ponieważ uwielbiam łatwość obsługi kwarców. I z tego, co tu widziałem, nie jestem jedyny. Wiem, że są pewne mikromarki, które używają mechanizmów kwarcowych w niektórych swoich zegarkach, takich jak Vaer i Scurfa. Oczywiście Seiko i Citizen mają mnóstwo opcji kwarcowych, ale pomyślałem, że otworzę ten wątek, aby zobaczyć, które mikromarki mają w ofercie kwarcowe i solarne kwarcowe.

#11 ·
Ostatnio mam fazę na kwarc, ponieważ uwielbiam łatwość obsługi kwarcu. I z tego, co tu widziałem, nie jestem jedyny. Wiem, że jest kilka mikro marek, które używają mechanizmów kwarcowych w niektórych swoich zegarkach, takich jak Vaer i Scurfa. Oczywiście Seiko i Citizen mają mnóstwo opcji kwarcowych, ale pomyślałem, że otworzę ten wątek, aby zobaczyć, które mikro marki mają oferty kwarcowe i solarne.
Vaer używa ich dużo i to również przyszło mi do głowy jako pierwsze.
Dan Henry
Momentum
Scurfa to technicznie mikro marka
Można zaliczyć do nich Marathon.
Jest ich sporo tu i ówdzie, ale problem polega na tym, że kwarc nie jest tam tak popularny, ponieważ mikro marki celują w "specjalną" grupę miłośników zegarków.
Ale można poszukać kwarcowego zegarka na Kickstarterze i wiele się pojawi.
Tak naprawdę nie jest to mikro marka, ale oryginalne zegarki Timex są bardzo ładne, niedrogie i dobrej jakości.

#17 ·
Ostatnio mam fazę na kwarc, ponieważ uwielbiam łatwość obsługi kwarcu. I, z tego, co tu widziałem, nie jestem jedyny. Wiem, że są mikro-marki, które używają mechanizmów kwarcowych w niektórych swoich zegarkach, jak Vaer i Scurfa. Oczywiście Seiko i Citizen mają mnóstwo opcji kwarcowych, ale pomyślałem, że otworzę ten wątek, aby zobaczyć, które mikro-marki mają w ofercie kwarc i kwarc solarny.
Ale czy Seiko naprawdę ma "mnóstwo opcji kwarcowych"? Ich najpopularniejsze zegarki są dostępne tylko w wersji mechanicznej. Opcje kwarcowe, które mają, to głównie dodatki lub dla osób niezainteresowanych. Na przykład, chciałbym mieć solarną Żółwia.

#18 ·
Ale czy Seiko naprawdę ma "mnóstwo opcji kwarcowych"? Ich najpopularniejsze zegarki są dostępne tylko w wersji mechanicznej. Opcje kwarcowe, które mają, to głównie dodatki lub dla osób niezainteresowanych. Na przykład uwielbiałbym solarną Żółwia.
Zgadzam się - bardziej kultowe modele Seiko są prawie wyłącznie mechaniczne (poza kwarcowymi Tunasami lub jeśli przejdziesz do kwarcowego Grand Seiko). Ostatnio pojawia się jednak garść przyzwoitych modeli solarnych (przychodzą mi do głowy 38-milimetrowy solarny diver i nowy panda solar Chrono).

#24 ·
Ostatnio mam fazę na kwarc, ponieważ uwielbiam łatwość obsługi zegarków kwarcowych. I, z tego, co tu widziałem, nie jestem jedyny. Wiem, że są mikro-marki, które używają mechanizmów kwarcowych w niektórych swoich zegarkach, jak Vaer i Scurfa. Oczywiście Seiko i Citizen mają mnóstwo opcji kwarcowych, ale pomyślałem, że otworzę ten wątek, aby zobaczyć, które mikro-marki mają w ofercie zegarki kwarcowe i solarne.
Co bym zrobił.

Przejdź do chrono24 i przefiltruj po "męskich zegarkach kwarcowych".

Otrzymasz całkiem dobry przegląd wszystkich zegarków kwarcowych.

#28 ·
Ostatnio mam fazę na kwarc, ponieważ uwielbiam łatwość obsługi kwarcu. I, z tego, co tu widziałem, nie jestem jedyny. Wiem, że są mikro-marki, które używają mechanizmów kwarcowych w niektórych swoich zegarkach, takich jak Vaer i Scurfa. Oczywiście Seiko i Citizen mają mnóstwo opcji kwarcowych, ale pomyślałem, że otworzę ten wątek, aby zobaczyć, które mikro-marki mają w ofercie kwarc i kwarc solarny.
Wolbrook robi kilka ładnie wyglądających mecaquartz. Widzę, że zajmują podobną niszę w stylu retro jak Dan Henry

#30 ·
Islander ma teraz kilka ładnych opcji kwarcu.

• Like
Reactions: BigBeard
#35 ·
Zegarek A.B.art
Image

Wszystkie były początkowo kwarcowe, takie jak ten powyżej.

#39 ·
Mam nasze Imperium używające VK64, które będziemy nadal produkować i przechodzimy na energię słoneczną i jestem tym podekscytowany, ponieważ nie ma potrzeby wymiany baterii! Mam nadzieję, że będziemy nadal produkować więcej paneli słonecznych w miarę dojrzewania technologii i wzrostu komplikacji.